ARCHIEF
DE GOD VAN DE SLACHTING
Yasmina Reza - mei 2011 - Culturalistheater - regie: Marilou Koster
INFO - AUTEUR - SPELERS - PERS

SPELERS


Michel (gespeeld door Gerard Nelck):
"Ik moet Alain gelijk geven, het zijn jongens, die slaan elkaar wel eens op hun bek, worden ze groot van.
Ooit heb ik tijdens een gevecht met Didier Leglu hem een gebroken kaak geslagen, dat is wel wat anders dan een melktandje veroorzaakt door dat eitje van een Ferdinand.
Ik heb het Veró nooit verteld, maar ik heb bij de commando's gezeten.
Vanwege haar ben ik eruit gestapt en nu is die maat van mij aan de beurt, hij heeft een
kind verwekt (de sukkel), nu wil hij ook uit het leger stappen. Ik zeg altijd maar: liefde maakt meer kapot dan drank goed kan maken".

Veronique (gespeeld door Letty Bezem):
"Dat zulke ouders niets doen aan het gedrag van zo'n kind! Dan leert hij zich toch nóóit te gedragen als een verantwoordelijk burger.
Laten we wel wezen, eigenlijk is het ontzettend sneu als zo'n incident niet met beide handen wordt aangegrepen om er een leerervaring van te maken.
Ik zou wel raad weten met zo'n jongen. Maar ja, ik kan ook maar zoveel doen. Ach, als iedereen zich toch eens zou inzetten voor een mooiere wereld.."

Alain (gespeeld door Sander van de Velde):
"Wat een gedoe, maar het blijft mijn wilde jongen. Ik geef hem nog gelijk ook. Eigenlijk kan ik niet naar die, hoe heten ze ook alweer, maar ik ga wel even mee, anders zit Annette zo alleen. Een half uurtje over koetjes en kalfjes en 'excuus' aanbieden moet kunnen. Daarna meteen weer naar kantoor, want de zaken lopen nu eindelijk zoals het zou moeten".

Annette (gespeeld door Mieke Ridder):
"Als je het mij vraagt komen we hier wel uit, de ouders van Bruno en wij samen... Onze Ferdinand is allesbehalve een wildeman, maar ach: het blijft een jongen van 11 he? En misschien, tja dat hoop ik stiekem een beetje, houden we hier wel leuke contacten aan over! Gezellig!"

Toneelvereniging ODIA - http://www.odia-toneel.nl - secretariaat: 06-21515231